Category

Miljøvenlige pavers til indkørsler og gangbroer

Jeg elsker at opdage smarte produkter. Mens jeg var ude til frokost forleden med Michael Penney, kunne jeg ikke undgå at bemærke, at fortovet blev repareret. Ved første øjekast tænkte jeg ikke rigtig på det – gaden og fortovene har været under opførelse alt for længe i dette kvarter i Toronto. Men fortovene havde nu en sten – næsten brostensbelagte – fornemmelse og modne træer og havesenge var blevet indbygget i designet.

Under nærmere undersøgelse var området med fortov, der blev udskiftet – og at vi gik på – slet ikke sten. Det var et gummilignende materiale, der findes i store flisestykker. Konstruktionsmændene placerede simpelthen faux stenproduktet i de konkrete fortovsrammer. Jeg havde aldrig set disse ting før, men det er super cool.

Det viser sig, at produktet kaldes Eco-Flex fra et canadisk firma med base i Calgary, Alberta.

Arbejderne, der installerede paverne, fortalte mig, at Eco-Flex blev lagt her på grund af et rigtig gammelt træ, som byen var bekymret for. Produktet, der er fleksibelt, ville give træets rødder mulighed for at bevæge sig og skifte i vintermånederne eller i storme. Produktet er også porøst, så vand absorberes i jorden – glade træer!

Det, der virkelig er rart, er, at produktet er lavet af genanvendt materiale. Virksomheden bruger 11 millioner pund materiale pr. Måned, hvilket svarer til 500.000 brugte dæk pr. Måned. Alt råmateriale er dog vestlige Canada-baserede. Virksomheden forventer outsourcing af råmateriale i fremtiden, baseret på øget forbrugernes efterspørgsel.

Jeg må sige, det er dejligt at vide, at nogle tænkte gik ind i at bruge dette produkt i min by.

Tjek deres websted for at se masser af valg for brolægningsløsninger.

For flere indkørsel og gårdsideer, se vores forgalleri med galleri med kantsten appel.

Fotokreditter:
1-3. Morgan Michener
4. Eco-flex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *